RSS

Centerpiece sedap dan cantik

Kali ni sy nak kongsikan tentang idea centerpiece. Samada untuk diletakkan atas meja makan pengantin, VIP ataupun jemputan, idea ini agak molek untuk dilihat dan praktikal. Rasanya salah satu cara untuk meraikan jemputan ialah dengan menambah food variety dalam majlis kita. Ini deko yang tidak membazir.

pic from here

Pemilihan buah agak penting utk pastikan centerpiece ni naik seri sama mcm guna freshflowers. Kalau gantikan dengan jeruk yang warna warni tu pun cantik jugak kot.

pic from here

Tambahkan variasi dengan bebola chocolate. Enak bukan? Ingin sesuatu yang comel, sedap, dan unik? Saya suka yang ini :-

pic from here

Gumdrops ini blh dimasukkan dalam glass container atau glass jar. Satu alternatif untuk gantikan candy buffet. Warna-warni gumdrops ni pasti menambah seri meja jemputan. Mahukan yang lebih unik? Nah ...

pic from here

Tiada siapa letakkan had kreativiti untuk majlis kita nanti kan? Mungkin ini idea yang boleh direalisasikan.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 si cantik berkata:

CikSyafa said...

waaaaah..best laa idea ni! tenkiu ^__^

btw i dh follow u jemput dtg jln2 ye hehe

Miss Maira said...

wahh! tak terfikir pulak idea ni masa kawin dulu.. mak i letak maruku je haritu (dlm balang biskut raya pulak tu!alaa,yg penutp warna merah tu).. definitely not a centerpiece!.. hehe..

for me, gumdrops in glass jar more praktikal kot.. klu habis, sng je nak tambah.. tak perlu hias bagai coz warnanya pun dah mmg menarik kan

Schaz said...

CikSyafa: sure! i mmg ske jalan2 ni!
Miss Maira : anything place on the center of the table will be the centerpiece maira..hihih..maruku pun ape salahnye. just if we put more colors, lebih berseri kan..i pun rasa letak dalam jar cantik and praktikal.

Post a Comment