RSS

DIY ribbon rose comel

I like ribbon and i like roses!! Jadi untuk menggabungkan kedua2nya, maka saya teringin untuk pegang ribbon roses handbouquet on one of my event nnt...tak tahu kno suka sgt, sbb rasa ribbon roses ni nampak mcm lembut je appearance dia...( dgn harapan keayuan bunga tu akan mengayukan tuannya jg..) haha..takmo ckp byk, lets the pic do the talking k..

1. FOLDED ROSE
walaupun dia mcm buat bunga tu mcm main gulung2 cincai, tapi cantek banget...

 take it from here
source from here
2. ROSE GULUNG (hahaha...sukati je bg nama)
Rasanya yg ni pun style juge kan..takmo buat handbouquet, leh jadikan bunga hiasan hantaran..nampak elegant juge kot u olls.. ataupun....BUNGA TELUR...cantek cantek cantek...

so, camne nak buat? here comes the tutorial..taken from here:


1. All the materials needed lah..mcm biase pistol azimat b2b yg rajin DIY, gunting, jarum, benang,lidi satay n masking tape.
 2. Cocok benang pada riben, buat mcm jahitan sembat..jarak antara jahitan tu jgn rapat, jgn jauh sgt..bg sesedap rasa..nnt kedut dia berlebih pun tak elok..

 3. So sekarang, tarik2, kasi kedut2..

 4. Dah kedut, ko gulung je mcm popia/ kuih ketayap...dan cover bhgian bawah dgn masking tape..siap..buat bunga telur rasanya sgt comel..ce buat ce buat...hihihi



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 si cantik berkata:

nida-razak said...

waa...cantik..kreatifnya...ske3x.. =)

♥ Kasut Pink ♥ said...

comellah! Boleh buat perhiasan lepas majlis kan.Buat pon mcm x susah sgt..

e k i n ♥ y u s r i said...

thanks for sharing
suke

Schaz said...

nida : comei kan..i pun suke=)
kasutpink: cam senang je kan..jom kite try sesame
ekin: u r welcome=)

Anonymous said...

ajarlah FOLDED ROSE n rose gulung sekali..i suke sgt..

Post a Comment