RSS

Pregnant??!

Salam dearie,


gambar deco-deco entry milik dr.google =)




Ex-b2b sume dah berisi ke belum?? hahaha..cam sarcastic sgt soalan kan..yeah, at this time I mmg sgt allergic dengar soalan 'dah ada isi belum'? 'bila nak dpt baby?' 'si X tu dah pregnant, bunting pelamin lg, ko bila pulak?' stop it! stop it! Korang tau tak sangat annoying + menyakitkan hati + menyedihkan tau tak bila korang tanya soalan camtu kat org yg dh kawen tapi takde rezeki untuk dpt zuriat lg..dah tuhan nak uji, belum ada rezeki lg, nak buat mcm mane....(T-T)

But...for my case, lain..i and hubby dah ada mutual agreement to go for family planning..apsal nak plan2 nih?? sbb, beberapa faktor..and faktor paling utama, i bru je register utk further study, so im afraid kl pregnant, nnt my study akan tergendala, plus kena pegi fieldwork nnt lasak2, i takut affect my baby..but we plan it in a natural way...faham la kan? no drug ..no clinical method..just the natural one..

So, bila org tnya I dh pregnant ke blm, i just say that we're planning...and mula la dgr mulut2 tak berhati perut berkata2 ' anak first jgn plan, sbb lepas tu CONFIRM tak dapat terus!!'  hey hey hey!! u tuhan ke nak tentukan?? such words hurts me very much u know..mentang2 ko dah ada anak sorang, ko CONFIRM ke Allah nak bagi lg ke kalau mulut ko mcm tu??  ...nangis2 i cite kat hubby...hubby said that ' Allah tahu niat kita, dan rezeki, Allah tentukan..bukan dia...' .. 'kita usaha,doa,tawakal untuk Allah berikan kita zuriat, bila kita betul2 sudah bersedia,supaya anak tu membesar dgn sempurna'...



“Seandainya kamu bertawakal kepada Allah (SWT)dengan sebenar-benar tawakal, nescaya kamu diberi rezeki seperti burung diberi rezeki, ia pagi hari lapar dan petang hari telah kenyang.” (Riwayat Ahmad, at-Tirmizi, Ibnu Majah, Ibnu Hibban, al-Hakim dari Umar bin al-Khattab r.a.) 




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 si cantik berkata:

choclairissa @ intan marliana said...

Dear...i ex bride belum ade isi lg...huhu mmg kene tahan la telinga dgr org duk tanye..marilah same same kite bersabar k :-)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

yang bercakap tu bukan penentu segala kan..insyaallah kalau ada rezeki nanti dapat la..=D

Schaz said...

thanks sweeties...that's y i tak blh putus asa tulis blog..u know why? coz bloggers sume very the sweetheart..sgt support each other n very positive! luv ya!

e k i n ♥ y u s r i said...

insyaallah nnti adelah
kami memg nak anak cepat
hehehe
alhamdulillah rezeki pon cpt

~ NANA ~ said...

apa yg i blh nasihatkan, kalau org tanya better u ckp blm ada rezeki je instead of u ckp u r planning...kalau u ckp camtu, sah2 la mmg akan ada mulut2 laser...kalau xnk denga semua benda tu, better jgn bgtau org...hehe...

ryy.han said...

mulut org mmg xblh tutup...lps dh dpt sorg anak pun org sibuk tnya bila nk 2nd..

and myself pregnant 2nd while yg sulung br 7bln++...opismate plak komen "cepatnya..powerlah..ape rahsia..." see...mulut manusia mmg xblh tutup

enjoy the moments while still berdua...dh ada anak lain plak ragamnya..

Schaz said...

yup lovelies..mmg mulut org sume tak leh tutup..i skrg mmg dah ignore je..lantak la org nak ckp ape..ape pun we know the best for our life right..

Post a Comment