RSS

Aidilfitri pertama bersama chenta hati

Assalamualaikum..
 
Walaupun dah sampai hari ke-10 Syawal bertandang, i'm sure mood raya maseh fresh lg, especially newly-wed couples, as this is our first raya as a wifey..perasaan over excited memang agak sukar untuk disorokkan..huhu..
 
Taun di beraya @ melaka, wifey's side..yeay! huhu...lepas di tambah tolak, di teliti sedalam mungkin, we decided to celebrate our first raya at melaka..even both of us sangat reluctant waktu nak inform MIL that we've decided raya kat melaka..tp ok la, second raya dah bertolak balik rumah MIL kat penang.. 
 
Malam raya dah siap2 iron baju Mr. Hubby..before went out malam tu menunaikan hajat Mr. Hubby untuk teman dia tengok Liverpool lawan..so menggagau suami isteri mencarik kedai mamak, from Masjid Tanah, carik sampai Sg Udang..haha..coz i cant figure out kat mana location mamak kat Masjid Tanah..ye la, before this sape plak balik kampung nak cari mamak, for sure la i cari masakan my mom rite?
 
First raya i tak pegi mane2 pun, relatives ajak g beraya umah sedara2 pun i tak ikut, melepak saje di rumah dgn Mr. Hubby and my parents..sambut org yang datang beraya je..don't know, rasa penat and lesu..
 
Next raya di rumah MIL di penang, tak leh penat2 sangat, huhu..kena ikut jugak pegi beraya umah sedara..haha..bagi muka la sikit untuk cover rasa bersalah tak raya kat penang on the first syawal..anak2 buah belah hubby call me KAK WANI..instead of MAK CHIK..hahah..punye la mak diorang dah berapa kali tegur, bukan kakak la, tu mak chik tu..i okay je..lagi suke kot..pangkat mak mak ni rasa cam lanjut sangat usia ku..huhu..
 
k la, since this blog is our love diary, nak tepek sket gambar first raya sbg kenang-kenangan...=)
 
 tema tahun ni adalah dusty pink + cream .. tapi tone baju Mr. Hubby lebih menyerlah berbanding isterinye..ok la, kasi chance die outstanding sesekali..cewah!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 si cantik berkata:

.:shura shushi:. said...

Dear,

I pun beraya di Melaka, I pun teman hubby tengok perlawanan Liverpool dekat mamak, Bandar Melaka :))

**Muka ini ayu - ayu gitu kan

Wawa Yusoff said...

baju santeekkk!

Schaz said...

@ shura : la ye ke, same case la kite kan..kl g bndr melaka aritu maybe jumpa ngan u la..hihi..

wawa : santek ea? tqqq..hihi

anakpakshaikh said...

jalan2 baca blog... follow u

Schaz said...

thanks for dropping by anakpakshaikh..=)

Post a Comment