RSS

Drama Baju Nikah

Hi,

Berbunga hati nak buat post pasal baju nikah. Yes, im obsessed with solemnization attires. bile nampak b2b buat post pasal nikah attire, sure i akan click punye..huhu..

Ok, my nikah attire story agak berdrama sket..Primarily done by Kak M, a tailor based at Amoang who claimed she experienced working for Lynda Rahim. I dgr nama LR, sgt confident la okay. Start dari bulan Feb i dh anta kain utk dijht. She promise me bulan April siap. Then I dengan hati berbunga, I pegi, rupanya tak siap lg okay! then I cool lg,memandangkan I nikah bln 11, n ckp I nak amek bulan May. (I sgt benci org mungkir janji okay, kl tak mampu siapkan, jgn promise la..). Then after bunch of excuses, siap jugak baju nikah I...spnjng journey from Cheras to Ampang, I sgt tak sedap hati dan ready to see the disaster on my nikah dress.

YES, KAK M tak ikut apa yang I nak!!! Pleats dekat neckline dh la senget, pastu buruk!! very minimal beading works, pastu ketat!! Mr. A dah tarik muka masam. Die tak suke I pakai ketat2, n I pn tak suke..rasa nak nanges, sampai rumah rasa nak buang baju tu......T_T. I have to do something......baju tu perlu di ALTER!! bermakna kena tambah DUIT lg!!

Maka bermula la aktiviti mencari org yg sudi later..byk kedai I pg, semua designer I tanya (cehh,tak nak kalah, mau designer juge..) haha...akhirnya, RICO RINALDI membalas email I. He willing to alter my nikah attire!! Malam tu Rico call I n I almost crying to Rico said that baju I sgt buruk...he calm me down n suh I bwk baju dtg studio die, die akan tlg selagi boleh..THANKS RICO!

dan akhirnye, terhasil lah ini...............walaupun tak byk alteration, but im so happy hypnotized by Rico's touch...


I tambah poodle flower sendiri hihihihi...will share with u on next post k, insyaAllah...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 si cantik berkata:

e k i n ♥ y u s r i said...

cantiklah

iedchan said...

Cantik nyee tade yg gamba u pakai ke baju tu hehe

cik nurulain said...

omg drooling.....

lawa la. sweet je tgk.

miz idza said...

SAYA PN MNGALAMI MSLH YG SAMA..BAJU NIKAH XJD MM YG DIHARAPKAN...

Rilla said...

Rico ni bagus lah. Semua B2B yang hire dia bagi good review.

Post a Comment