RSS

Breastpump : Avent Manual

Assalamualaikum..

LISTEN LISTEN LISTEN!! haha..sekarang berlaku fenomena LISTEN tu kan..sape yg ade FB rasanya kebanyakan tau la fenomena tu pasal ape kan..

Akhirnya I berjaya membeli breastpump.. macam hebat sangat je guna perkataan berjaya tu kan..macam beli Medela Freestyle je bunyinye kan..tak lah, I beli Avent Natural Manual Breastpump je.. kalau u olls ade baca my previous2 post about breastpump, I target nak beli Medela Swing kan..tapi ni nape beli Avent manual BP pulak? I beli Avent Manual BP ni sebab lepas berfikir banyak kali jugak.. sebab utama I decided beli Avent Manual BP ni, sbb "TAK BERANI BELI BP MAHAL2 SECARA ONLINE..." sebab tak dapat nak try and feel, samada fit my breast ke tak..samada suction dia seswai ke tak dengan I..sebab lepas I survey2, ramai jugak mommies yang berjaya dalam arena EXCLUSIVE BREASTFEEDING ni suggest sebelum beli, better try dulu..setiap orang lain2, ada yang dah beli Medela FS, last2 tak sesuai, nipple sakit..pastu beli Spectra 3, baru sesuai..so disebabkan dual electric breastpump harganya TAK MURAH, so I decided untuk tangguhkan dulu beli..sebab area Batu Pahat ni takde Baby shop yang provide chance untuk customer try BP.. yang ada mostly in KL macam FabulousMom and Enjoyfreastfeed.. nak pegi KL tu pun tak tau la bila kan, since sekarang agak BZ nak siapkan labworks before deliver, plus Mr. Hubby Sayang pun bz.. thats why I beli je dulu Avent Manual BP ni.. in case tak sempat nak ke KL nak 'test drive' BPs tu sebab baby dah tak sabar melihat dunia, at least ada back up BP.. sebab I rasa penting sangat untuk ada BP ni, in case masa dalam pantang berlaku 'nipple cracks' ke, or baby kena warded ke..(nauzubillah) or whatever that might happen yang membuatkan I tak boleh direct feeding my baby, sekurang2nya I boleh buat stock susu and masih dapat susukan baby dengan SUSU TERBAIK DI DUNIA kurniaan Allah S.WT..

Since hari tu Littlekids ade buat promotion Avent Natural Manual BP ni, RM 160.12 je including postage.. I rasa dah murah dah compare dengan tempat lain ade yang jual RM 200 + .. yang Avent Classic Manual BP lagi murah, tapi I like the Natural range..wide neck, mimic mommy breast..dalam usaha meminimakan 'nipple confusion' .. Kenapa tak beli Medela Manual ke, Little Bean ke, jawapannya mudah.. SEBAB DAH JATUH CINTA PANDANG PERTAMA..hihi..lagipun lepas study2 sikit pasal Avent Natural Manual BP tu, rasanya insya-Allah ok..


Ni la BP yang I beli tu..it comes together with Natural Range Teat, sealing disc, 2 pieces disposable Day and Nite breast pad.. secara automatiknya baby ade lagi satu variation feeding botol, iaitu Avent Natural Range bottle.. so incase my baby tak suka botol TT yang I dah beli tu, boleh bagi dia try yang Avent ni.. plus Avent Natural teats tu still compatible untuk insert pada Classic range.. sbb feeding bottle Natural range mahal sikit compare dengan Classic range.. as for me bentuk botol tak penting sangat kot, yang penting bentuk teats tu kan..ni compatiblity chart dia..


Si bila dah order, mesti la tak sabar nak tunggu BP tu sampai kan..alhamdulillah, hari ni order, keesokan harinya pun sampai..so ape lagi, I try2 la pump2, dekat Mr. Hubby Sayang pun I try jugak..haha..jadi bahan mainan plak..okay,rasa selesa sangat sebab dia ada soft massage cushion dekat suction cup tu, and the shape just nice for me.. BP dah ade, so sekarang perlu banyakkan berdoa supaya baby selamat, dpt deliver dengan selamat, and dapat produce banyak susu untuk baby...

ok, till then
schaz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 si cantik berkata:

::Aja:: said...

tengah2 survey2 jugak ni...breastpump..hubby kata mahal ke murah xpenting..yg pentg ade x susu nak dipam tu.huhuhu..betul gak kan..beli yg biasa2 dulu..kalo susu banyak n ok..br beli medela..nak beli tp cam awal sgt.baby br 4 bulan.haha

Schaz said...

takpe, u survey dulu, tapi kl jumpa yang murah, tak salah kalau grab terus walaupun baru 4 bulan.. i rasa tak rugi pun beli yang manual dulu, cuma kena tahan tangan lenguh sikit..=))

Ainul said...

saya dl guna medela swing.lps tu spectra 3. YAKIN yg susu ada. susu mmg ada yg penting supply on demand.good luck.Alhamdulillah saya masih bf anak saya 2thn 4bln.

Post a Comment