RSS

Kain chiffon flowy2 manja

Kain chiffon flowy2...b2b all time favourite..coz sgt sweet kan..my sis wedding will be on early of june..so my mom dah decide, family members pakai warna cream..i over excited dgn decision my mom..ye la, i dpt jimat berganda2..antara sbbnya :

1. i dah takyah beli kain lg coz dulu my mom ada belikan 2 metres kain lace from makkah..n the color is cream..paling tidak i just kena beli lining n chiffon silk for the skirt je..

2. Mr. hubby pun xyah buat bj melayu lain coz pakai baju nikah hari tu je sbb dah warna cream..

3. Kami mmg merancang pagi raya nnt (since its our first raya as husband n wife) nak pakai warna cream..

So pun bersemangat google2 nk buat design camne bj tu..haha..over plak pengantin basi ni kau..huhu..finally, here's my picks..

 Baju nak wat ala baju kurung moden pendek cam wife ajai ni...

 tapi nak labuh sikit la tutup punggung..sopan sket..cam yang atas ni..=)

pics sume ihsan google ye..

and lastly, tang kain nak buat mcm kain miss X ni..flowy2 manja gitu..kang over sgt kalah peranten pulak..huhu..

pic from miss X

and dah book tailor..alhamdulillah she willing to take my order..coz she studied fashion design, so i bet she gonna understand ape yang i maksudkan, especially tang kain tu..mak tak reti explain, tunjuk gamba je...huhu..

ok, daa...salam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 si cantik berkata:

choclairissa @ intan marliana said...

cantek..i pun ade kain hantaran lace n csatin..xtau nk buat design ape smp skrg :)

Schaz said...

u google skrg dear..hihi..cari2 idea..=) i suke tgk design rizalman sbb cutting die creative..cewah..

Post a Comment