RSS

Make up ko tak cantik!

Salam...


Hari ni hari jumaat, duk dgr ceramah ustaz azhar idrus kat youtube..klakar yang amat..huhu.. yeay, sokong UAI!
K, berbalik pada topik..'make up ko tak cantik!'..eh, i bkn nak kutuk sape2 tau..i nak kupas tentang isu tetamu majlis perkahwinan yang kuat bergosip pasal majlis org...kalau nak puji, silakan la..at least anda menyejukkan hati pengantin yg dah berpenat lelah buat yang terbaik utk majlisnya..tp, kl datang sekadar nak compare2 ngan majlis ko, nak datang untuk tgk grand atau tak, pada i, baik tak yah datang la cik kak oi...buat tambah dosa je..

Kita manusia biasa,mmg suka mmbanding..tapi cukup la skadar 'keep it to urslf'..kl i pun, suka pegi org kawen, kl masa kecik2 dulu, mesti ajak my mom masuk dlm rmh org tu sbb sibuk nak tgk pelamin..huhuh..suh tunggu smpai pengantin sampai, bru nak balik sbb nk tgk baju pengantin..but it stop sampai situ je la..balik rumah pasang angan2 sendiri majlis i nnt nak mcm tu mcm ni..


I pelik, n jelik, tgk sesetengah org, simply hurts the bride, ckp 'make up ko tak cantik..' or 'biase je pelamin ko..' or 'baju ko pesen lama la...' or 'doorgift ko ni je ke??' ... samada kata2 itu dilemparkan pd i..or kata2 tu diucapkan seseorang to a bride in front of me, i rasa sangat tak patut...sbb i MANTAN B2B!! n i sgt faham apa yang di rasa..setelah byk duit abis untuk buat yang terbaik ikut kemampuan sendiri..setelah jenuh bertekak dengan vendor2 yang indah kabar dr rupa..setelah tangan jadi kasar and bengkak sbb asik menggentel bunga telur...it takes so much pain u know..at the end takde sapa harapkan dicemuh sebegitu... ktahuilah, semua b2b inginkan majlis yang terindah..tp kl doorgft setakat gula2 sepeket je yang dia mampu, who are u untuk ckp this and that?? at least u dtg majlis dia, dia bagi makan free tau tak?? patutnya tak yah bagi doorgift pun takpe tau..tp adat melayu, menghargai tetamu..dihulur juga..jadi BERSYUKURLAH...



Sekian..


Dari mantan b2b yang TAK SOKONG ORANG TAK BERSYUKUR..=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 si cantik berkata:

choclairissa @ intan marliana said...

Mulut org kan dear...susah kite nk tutup..lg lg pengantin pompuan lgla org duk compare2..kalo pengantin laki jrg org compare :-)

~ NANA ~ said...

sgt x suka org camtu...juz one thing yg i selalu pk, lantak la org nk kata apa pon kat majlis kita, yg penting kita jgn mengata majlis org

Schaz said...

betul tu..mulut org mmg susah nak tutup intan..and u are right nana, kite jgn mengata majlis org sbb kita tahu bkn senang utk mengadakan mjlis kahwen..yg pntg we enjoy our big day yeah..=)

Post a Comment