RSS

39 minggu : baby taknak keluar lagi

Assalamualaikum sume..korang watpe tu? Cuaca sekarang sangat la panas kan.. sila minum air banyak2 ye.. eh,ape yg ku merapu ni.. haha..actuallynak buat entry pasal my pregnancy.. minggu ni dah masuk minggu 39.. tapikan, tanda2 baby nak keluar belum lagi menampakkan wajah...

I dah balik kampung since last week lagi, bersemangat ajak Hubby SAyang balik cepat2 sbb takut terberanak kat Batu Pahat.. rupanya sampai hari ni baby masih belum puas berguling2 dalam perut mama.. takpelah baby..mama faham, tarikh kelahiran tu Allah memang dah tetapkan.. sekarang kaki sangatlah bengkak.. since 8 month hari tu setiap kali check up, mesti nurse melopong tengok kebengkakkan kaki i.. pagi tadi buat check up pun, nurse cakap kaki i bengkak macam bom nak meletop..hahaha.. sakit tau nak menapak ke sini ke sana.. seb baik dah beli selipar bulu2 tebal tu untuk menapak dalam rumah, kurang sikit rasa sakit.. kemain lagi mak buyong, nak selipar berbulu2 jugak, padahal blh je pakai flip flop kan..weee..itte mmg ngade2 sket..haha

Duduk kat rumah my mom, mmg dijaga mcm puteri..alahai,thanks mak.. makan sume mak siapkan..dan dipastikan berkhasiat n seimbang..even my mom told Hubby Sayang "jangan risau, mak jaga dia elok2.." terharu pulak.. (T_T) mommy, eventho i'm married, i still wanna b your baby girl...... (@_@)

Since Hubby Sayang pun dah balik johor untuk bekerja, hari2 yang dilalui penuh dgn rasa rindu.. start daripada i quit my job, kami tak penah berjauhan.. so ketiadaan suami di sisi sangat la dirasai.. hopefully baby cepat2 la kuar ye dearie, coz mama miss ur daddy..huhu.. sebabnye, dah start rasa sakit nanti baru akan inform Hubby Sayang..semoga dia berada disisi i waktu labouring nanti...amin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 si cantik berkata:

cik chinta said...

tgu hari je ni kn? moga dpermudhkn

Anonymous said...

alahai...i sama dgn u 39w,tgu hari je ni.the waiting game is crazy la.like seriously.bila baby nak kuar ni?heh.anyway,good luck beb!may Allah ease our labour process.nervous no?
hannan ghazalli

Wawa Tasliman said...

banyak kan berjalan.. tips pergi ke shopping mall.. beli barang baby.. :)

Post a Comment