RSS

40 minggu: masih menunggu..

Assalamualaikum readers..

Hari ni kan, 31.3.13, genap la I pregnant 40 minggu.. means my EDD is today! Tapikan, takde pun lagi tanda2 nak bersalin..no bloody show, no rhythmic contraction, no water bag leakage... waktu sekarang ni, setiap kali rasa sakit dah tak cuak dah, indeed im happy sbb dah tak tertahan rasa nak tatap baby yang I bawak ke hulu hilir selama 40 minggu ni..

Kalau tak bersalin jugak, 9.4.13 ni kena menyerah diri ke Hospital Taiping untuk dimasukkan ubat untuk induce..takpela, sekarang ni tawakal je pada Allah..apa pun ketetapanNya, I redha..sebabnye, memang sepanjang 9 bulan pregnant, alhamdulillah Allah bagi kemudahan takde morning sickness, takde bleeding ape2, makan pun selera je, setiap kali check up BP, hemoglobin, berat badan, tinggi rahim semua cantik je..mungkin sekarang Allah nak uji..jadi kena sabar..as a new mommy to be, tipu kalau I tak risau nape baby tak kuar lagi, camne condition baby dalam perut, cukup ke air ketuban for the baby to survive..nangis tu tak yah cakap la..tension, putus asa sume tu kan keje syaiton yang direjam..dia kan tak suke zuriat adam dilahirkan..jadi, cepat2 balik kepada pedoman..in Surah Lukman ayat  34, Allah said : only He knows what is in the womb.. jadi I serahkan semua pada ketentuannya.. readers doakan I k, insyaAllah lepas deliver nanti I akan kongsikan experience bersalin post-date camne..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 si cantik berkata:

Wawa Tasliman said...

semoga di permudahkan.. betul tu tak sabar nak tengok baby yang dibawak dalam perut nih..

Anonymous said...

insyaAllah u n baby semuanya ok, sihat n comel..hihi

puan.mila said...

Dear..sabar ye..insyaAllah awk dipermudahkanNya..

Dell said...

hehe. sama dengan dell, tp dell czer. waa. takut baby lemas . baby tu nak duk lama2 dalam pewot kite. hehe.

Post a Comment