RSS

Honeymoon : Krabi DAY 1

Salam dearie..

Today 11.12.11, means sudah genap sebulan kami berbahagia sebagai semua isteri..alhamdulillah.. So hari ni rasa mcm nak buat review tentang honeymoon kami hari tu..we went to Krabi on 14-17 Nov..yes, 4 days n 3 nites..I book pakej honeymoon thru airasiago since that time ada promotion, return flight + hotel for a couple only RM 1086..after considering this n that, rasa mcm berbaloi since waktu tu peak season jg..

Kami depart from LCCT 1.30 pm and safely landed at Krabi around 2 pm (Krabi time)..Sampai dkt airport Krabi, turun escalator, terus mata melilau cari driver yg pegang nama kitorang, ok, there he is! Di sambut dgn ucapan 'assalamualaikum',menaiki taxi Corolla Altis, Uncle tu bawak kitorang ke -----> Royal Nakara Aonang Hotel - about 20 minutes from airport..near Pavilion Queens Bay.. and 10 minutes walking to Aonang beach. B4 dtg Krabi, i berutusan email dgn pihak hotel untuk sediakan round airport transfer, and she offered me 100 baht..so terus grab..malas nak cari2 taxi..booking dgn air asia plak mahal..

Royal Nakara, 3 stars hotel, tp service n condition sgt meletop .. it is a family run hotel..dan owner hotel tu sgt friendly..berkesempatan have a chit chat dgn die n ajar die ckp melayu..hahahah...ok, masuk je hotel, rasa mcm nak melompat, sbb dpt bilik yg very sweet, very cosy, bilik air bersih, n ada swan decoration atas katil dan taburan rose petals, ada mini bar, hair dryer, bathrobe n slippers..emm..sgt satisfy dgn harga yg dibayar..huhu..

 the entrance

 tempat beradu..;p

 tempat menikmati sunset..;p

 the sunset of Krabi

Petang tu just walking thru the street to Aonang beachside, jalan-jalan cari makan..I've done my reference about halal food sblm dtg Krabi, so ajak Mr.A mencari Chaba Thai Kitchen..jumpa je terus duduk dn order makanan..huhu..sgt confident sbb dh byk org review kdai die..untung kau jah! tak pyh susah2 buat marketing..huhu..spnjang 4 hari kat krabi, hari2 kami makan tom yam ok! sgt HANTU TOMYAM..huhu..so far Tom Yam kat Chaba mcm so-so je la..biase je..harga agak mahal..80-120 baht per bowl of Tom Yam..

Ok, perut dah penuh, kami teruskan perjalanan cari pakej ke Phi Phi Island untuk esok hari. Ada tour booth kat Chaba tu, dia offer 1200 baht per person..agak murah, but mcm tak confident je ngan akak tu..huhu..xtau la nape..Then kami cari booth Miracle Tour, as recommended by byk B2B jg..jumpa! dia offer 120 baht jg! and kami pilih tour company Barracuda..since Nana penah bg good review psl company tu..so makan checked! tour to Phi Phi checked! ada lg stu belum buat...its banana chocolate pancake! huhu..ok, teruskan perjalanan lg, byk kedai pancake, but i wanna try yg ada akak comei tu jual..huhu..dan jumpa! =) maka, terus la order..=)

b2b yg nak dtg Krabi,sila cam signboard menu n akak tu. sbb pancake die paling sedap sbb sgt crispy..=)

Okay, pas mkn pancake, jam pun dh pukul 11..kami berjalan pulang..dan tamat la kisah di hari pertama..=) Till then..bye!





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 si cantik berkata:

.:shura shushi:. said...

more..! more..!! =)

rara pinkmafia said...

wahhh besh nya g krabi =)

Surin Beach Hotel said...

Woww!!! nice trip. If you can’t decide for your next trip…Phuket is the best choice for you!!

Post a Comment