RSS

Al-kisah baju raya

Assalamualaikum..and seeelamat pagi semua! (sila baca dalam nada upin dan ipin ucap selamat pagi cikgu) ..(^_^)

Pagi tadi dalam nak bersiap2 pilih baju nak pegi keje, seperti biasa, akan termenung depan almari selama 10-20 minit untuk memilih baju..korang ada sindrom mcm i tak? (T_T) sbb tu setiap hari akan bangun awal 20 minit untuk peruntukkan masa utk termenung dpn almari..kah kah kah.. tiba2 teringat raya dah tak lama lagi dah, jadi baju raya taun ni nak buat pesen bunga camne, besar ke kecik2, kain cotton ke silk..haha..al-maklumlah, tahun ni dah bersuami, kalau dulu hanya perlu memikirkan corak baju dan manik baju sendiri saje, skrg perlu memikirkan untuk suami juge..supaya sama2 dapat bergaya pada hari yang mulia nanti..cewah...

owh, berbalik pd topik, iaitu raya dah tak lama..jd i rasa lepas berkeluarga ni, mmg kena buat persiapan awal..beli kain n tempah baju awal2..buat belanjawan untuk raya, tak di lupa senaraikan resepi2 untuk buat kuih raya..=) haruslah, sbb mahu menambat hati mak mertua dan menunjukkan bakat pd mak sendiri..;p i dah ade la sikit2 cookies2 yang i dah aim, and GERMAN COOKIES leads them all..tak sabar nak buat, jadi tak jadi tu belakang kira..sbb kl tak jd, biskut pecah dan sebagainya, En. Hubby blh tolong makan...uwaa...ya Ampun B...Sayang selalu bagi B makan biskut and macaron pecah....(T_T)..

Ok, i dah perasan content entry sudah meraban, jadi mahu berenti skrg jg..bg yg tak penah tgk german cookies, u olls tak payah google, nih tgk kat sini je.

German cookies is kinda 'melt-in-the-mouth' cookies..arent they look so appealing ?? (=p~) Nanti raya jemput datang rumah k! =)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 si cantik berkata:

nuha hayati said...

amboi u org plg awal yg jemput dtg raya tau >.<

Schaz said...

hihi..tu la, awal sgt pulak kan buat entry pasal raya..;p

Post a Comment