RSS

Teka-teki sang suami

Assalamualaikum...korang watpe tu? tension2 keje meh jawab teka teki ni meh...

Semalam sebelum tido call En. Suami yang jauh nun di sana... mula2 i saje tanya soalan kat En Suami:

Istri : B, kalau nak hujan, kita akan nampak kilat dulu ke dengar guruh dulu??
Sumi : Ia bergantung...kdang2 kilat dulu, kdang2 guruh dulu..huhuhu...
Istri : Takleh, pilih satu je, kilat ke guruh dulu...
Sumi : Betul, tengok keadaan la..tengok hujan lebat ke tak..hahahah
Istri : Takleh...jawpannya......(korang tau tak mana satu dulu? =))

*


*



*









*









*









*


Istri : Jawabannya, KILAT DULU!! pastu baru guruh....sebab, kelajuan cahaya lagi laju dari gelombang bunyi!! =)

K, En. Sumi plak nak bagi soalan (xpuas hati la tu die kalah...hahaha)

Sumi : Ikan ape paling besar dalam dunia?
Istri : Senang je, ikan paus la...
Sumi : Ok, betul...Masakan ape yang menggunakan ikan paling besar?
Istri : (waktu ni aku dah blurr!!)haaa?? depends la, ikan pari bakar ke, ikan kekek ke...hahahha
Sumi : Jawapannya............................

*



*










*













*





IKAN PAUS GORENG TEPUNG!! hahahah


Sumi : Ok, Last sekali, kuali apa paling besar di dunia??
Istri : kah kah kah....(kali ni i dah leh agak dah sbb soalan dia macam berkait.....huhuhu) - korang tau tak jawapan dia??

Istri : Jawapannya adelah............


*





*










*











*



KUALI YANG GORENG IKAN PAUS CELUP TEPUNG TU....hahhahah


Sumi : Yeay....istri bijak...Sumi bagi istri 100 markah..
Istri : sangat berbangga..haha....

K, BYE! =P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 si cantik berkata:

Rahmah said...

hehhe...klaka la teka teki akk ngan suami akk.....

Anonymous said...

soalan kakak senangla..msti suami rasa x mencabar..haha

Schaz said...

Mak anon, org jeles memang cakap camtu...hahahah...;p

nuha hayati said...

haha teka teki ni memang klaka schaz

Post a Comment